تنبلي چيست؟ واژهاي بهغايت پراستفاده، با تنوع کاربرد در تمامي زمينههاي زندگي بشري. تنبل کيست؟
شعري قديمي و کودکانه در تلاش براي پاسخگويي به اين پرسش، تنبل را هميشه خواب و در رختخواب معرفي ميکند که البته بيراه هم نميگويد. به طور کلي، تنبلي يعني گريز از کارهايي که لازم است انجام بشوند. تنبلي دلايل متعددي دارد. مثلا گاهي اوقات بعضي از کارها خستهکننده هستند، آنقدر خستهکننده که انجام آنها دشوار ميشود يا گاهي انجام کار به طور انفرادي مشکل است و در نتيجه انگيزهي شروع کار از دست ميرود. دليل تنبلي هرچه که باشد، بايد براي درمان آن اقدام کرد. با درمان
تنبلي انرژي شگرفي به زندگي ما تزريق ميشود و شادابي و نشاطي که به همراه دارد زندگي را زيباتر خواهد کرد. در ادامه براي درمان تنبلي راهکارهايي مطرح شده است.
براي درمان تنبلي تکليف خود را مشخص کنيد
1. مشکل اصلي را پيدا کنيد
هر وقت تنبلي سراغتان آمد، لحظهاي تأمل کنيد. ببينيد مشکل کجاست و اين مسئله ناشي از چه عامل يا عواملي است. تنبلي به طور کلي يک نشانه است، يعني نتيجهاي از يک مشکل محسوب ميشود و خود معلول علتي است که بايد کشف و حل شود. دلايل مختلفي براي تنبلي وجود دارد از جمله بيانگيزگي، خستگي، ترس، بيعلاقگي و…. دلايل تنبلي را کشف و سعي کنيد با درمانش از عقبماندگي و بيانگيزگي ناشي از آن دور شويد.
2. مشکل کشف شده را حل کنيد
حال که دريافتيد تنبليتان از کجا ريشه گرفته است و علت آن چيست، براي رفع مشکل و درمان آن اقدام کنيد. در يافتن راه حل مشکل و درمان تنبلي موارد زير را در نظر داشته باشيد.
* اگر خسته هستيد و علت بيانگيزگي شما خستگي است، به خودتان کمي استراحت بدهيد. همه به استراحت و آرامش نياز دارند. اگر زمان شما محدود و اندک است، به ناچار بعضي از برنامهها را حذف کنيد و حتما وقتي را به استراحت و تجديد قوا اختصاص بدهيد. اگر در برنامهها و کارهاي مختلف غرق شدهايد و اين موضوع شما را گيج کرده است، سعيکنيد مسئله را به اجزاي کوچکتر تقسيم کنيد. فهرستي از اولويتها تعيين و به ترتيب، انجام کارها را شروع کنيد. اگر علت فرار شما از کار و تنبلي ترس باشد بايد چه کنيد؟ به اين بينديشيد که ترس شما چقدر منطقي است و اين ترس چگونه شما را از اهداف و آرزوهايتان دور نگه ميدارد. گاهي اوقات از چيزي ضربه ميخوريم و احساسات ما جريحهدار ميشود يا بعضي مواقع ناراحتيهايي براي ما ايجاد ميشود که روحمان را آزرده ميکند و همين آزردگي، انگيزهي فعاليت را از ما ميگيرد. اگر علت تنبلي شما چنين است، به هيچوجه خود را تحت فشار قرار ندهيد. براي بهبودي به خود زمان بدهيد و سپس براي درمان تنبليهاي خود اقدام کنيد. براي درمان تنبلي ناشي از بيانگيزگي بايد محيط خود را تغيير بدهيد. کليشهها را بشکنيد و از هر راهي که براي شما مناسب است، شور و اشتياق از دست رفته را به خود بازگردانيد.
3. نظم در زندگي را فراموش نکنيد
بينظمي و آشفتگي، انرژي زيادي از شما تلف ميکند. بهويژه از لحاظ بصري، وقتي اطراف شما بههم ريخته و نامرتب است، انگيزه و انرژيتان افت ميکند. خانهي نامرتب، ماشين يا ميز کار بههم ريخته، همه و همه باعث ميشوند نظم ذهنتان بر هم بخورد و براي فرار از اين درگيري ذهني، به آسانترين راه يعني اجتناب از حل مسئله و تنبلي روي بياوريد.
در ناخودآگاه ما اتفاقات متعددي در جريان است. آنچه ميبينيم و ميشنويم و احساساتي که از محيط دريافت ميکنيم، به طور ناخودآگاه بر ما تأثير ميگذارند. در حقيقت در پشت صحنهي مغز عزيز، هزارويک اتفاق رخ ميدهد. پس براي شروع فعاليتها بايد زمينهي آرامش ضمير ناخودآگاه را فراهم کنيم.
4. مثبت انديشي يک اصل است
مغز ما به شکل شگفتانگيزي وروديهايش را باور ميکند. وقتي مدام خود را تنبل، ناتوان و بيانگيزه تصور ميکنيد، مغز اين صفات را در خود نهادينه ميکند و قدرت تغيير را از شما ميگيرد. رخوت حاصل از منفينگري موجب تشديد تنبلي ميشود.
5. زمان حال را دريابيد
بيشتر ما در آرزوي آينده يا تأسف بر گذشته حال را قرباني ميکنيم. لحظات خوب اسفند را در هياهوي رسيدن به بهار از دست ميدهيم. مسير سفر را ناديده ميگيريم و فقط به مقصد ميانديشيم، در حاليکه ارزش لحظهها فوقالعاده بيشتر از آنچه تصور ميکنيد است. براي درمان تنبلي باز کردن دروازههاي فکر به سمت افقهاي روشن ضروري است.
6. چشمانداز داشته باشيد
چشماندازي از مزاياي ترک و درمان تنبلي را در ذهن خود تصور کنيد. سعي کنيد به امتيازاتي که همت و تلاش برايتان به ارمغان ميآورد، فکر کنيد. با در نظر گرفتن مزايا، آينده و چشمانداز روشن، توان شما براي شروع فعاليتها دوچندان ميشود و درمان تنبلي کار چندان دشواري نخواهد بود.
درباره این سایت